onsdag 6. juni 2012

Tradisjonelle vafler

Om man skal arrangere bursdagsselskap, inviterer noen over eller noen plutselig tar en tur innom, så er det er alltid enkelt og godt med vafler. Har du en fløteskvett, rømmeklatt eller noe gammel melk du skulle brukt opp også så er vafler midt i blinken.

Server med det du har. F.eks rømme og syltetøy, smør og brunost eller sukker.



Ca 10 plater:

2 egg
4-5 ss sukker
6-7 dl melk
50 g smør eller margarin
1/2-1 ts bakepulver
1-2 ts vaniljesukker
ca. 5 dl hvetemel
evt. 1 ts kardemomme

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør.
Bland alt det våte i eggedosisen. Bland så i alt det tørre.
Bland i hvetemel til passe tykkelse. Har du tid lar du røren stå litt å svelle.
Kompenser med melk/hvetemel til passe tykkelse når vaflene skal stekes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar