lørdag 22. september 2012

Sukkerbrød

Her er marsipankake alltid på kakebordet når det er bursdagsfeiring, og da må man lage sukkerbrød. Husker jeg som halvvoksen ofte hørte at sukkerbrød var så vanskelig å få til. Det er helt feil. Det er en av de enkleste tingene å lage ved kaker, men det er alt man må gjøre etterpå, for å til slutt få en marsipankake, som tar tid. Må innrømme at det er svært enkle utgaver, utseendemessig, som produseres i dette hjemmet ☺


5 egg
200 gram sukker
190 gram hvetemel
1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Mål opp hvetemel og hell det over i en sikt sammen med bakepulver. Siktes litt og litt over røren og veltes forsiktig inn i eggedosisen. Trekk bunnen av en springform med bakepapir. Hell røren oppi formen.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 30 min.

For å finne ut om sukkerbrødet er ferdig, stikk en strikkepinne e.l. inn i midten av sukkerbrødet. Sitter det røre på pinnen når du tar den ut må sukkerbrødet stå litt til. Er pinnen "tørr" er sukkerbrødet ferdig☺

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar