Her er marsipankake alltid på kakebordet når det er bursdagsfeiring, og da må man lage sukkerbrød. Husker jeg som halvvoksen ofte hørte at sukkerbrød var så vanskelig å få til. Det er helt feil. Det er en av de enkleste tingene å lage ved kaker, men det er alt man må gjøre etterpå, for å til slutt få en marsipankake, som tar tid. Må innrømme at det er svært enkle utgaver, utseendemessig, som produseres i dette hjemmet ☺
5 egg
200 gram sukker
190 gram hvetemel
1 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mål opp hvetemel og hell det over i en sikt sammen med bakepulver. Siktes litt og litt over røren og veltes forsiktig inn i eggedosisen. Trekk bunnen av en springform med bakepapir. Hell røren oppi formen.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 30 min.
For å finne ut om sukkerbrødet er ferdig, stikk en strikkepinne e.l. inn i midten av sukkerbrødet. Sitter det røre på pinnen når du tar den ut må sukkerbrødet stå litt til. Er pinnen "tørr" er sukkerbrødet ferdig☺
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar