torsdag 29. mars 2012

Rød fisk med godt krydder og agurksalat

Jeg har grodd fast i samme måte å lage rød fisk på, men fant endelig på noe nytt og godt ble det☺ Fant en oppskrift på en krydderblanding som satt en kjempe god smak på laksefileten. Ved siden av hadde jeg en tradisjonell agurksalat, kokte poteter og brokkoli. Anbefaler å prøve denne☺

Krydderblanding,
bruk den måleenheten du ønsker tilpasset hvor mye du trenger, bruker du ikke alt sparer du på restene i en tett boks til en senere anledning:

1 malt spisskummin
1 malt koriander
2 paprikapulver
1/3 karripulver
salt og pepper

Bland krydderet godt sammen. Kryddre fiskefiletene med blandingen. La det trekke i 10-20 minutter. Tørk godt av fisken før du steker filetene i panna med smør. Stek ikke fisken på for sterk varme.


Agurksalat:

1/2 - 1 agurk skåret i tynne skiver
vann, ca så mye at det dekker agurken
ca 1 ts salt
ca 1/2 ts pepper
1 - 1 1/2 ss edikk 35%
1 - 1 1/2 ss sukker

Bland vann med salt, pepper, edikk og sukker i en bolle. Smak til. Det er ulikt hvor mye edikk og peppersmak vi ønsker. La det trekke 10 minutter. Gjerne litt lenger om du har tid☺





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar