tirsdag 7. februar 2012

Bakt skrei eller torsk med soyasmør og reker

Fant denne oppskriften hos mine besteforeldre, i tilbudsavisen til Ica☺ Tenkte at denne må jeg prøve og skrev den opp. Har laget den i dag, og den var virkelig god. Fantastisk enkel var den også. Jeg fikk ikke tak i skrei, så jeg valgte torskefilet. Anbefaler da å ha en pinsett for hånden til å ta ut de få grove benene som finnes. De er lette å kjenne når du drar fingeren over kjøttet.
Denne retten kan serveres både til hverdag og fest ved å velge ingredienser som ferske reker og eksempel mandelpoteter. Den var virkelig god altså☺
Kjøp fersk gressløk. Finhakk hele planten, bruk det du trenger, og frys ned resten i en liten boks. Da har du til senere anledninger.


600 gram skrei- eller torskefilet, uten skinn og bein
300 gram reker, uten skall
1 dl salt
1 l vann
5 stk plommetomat
5 stk sjalottløk
2 ss gressløk
4 dl smør
2 ss soyasmør

Skjær skreien i passende serveringstykker.
Rør ut salt i kaldt vann. Legg skreien i det kalde vannet og la det trekke i 8 minutter. Legg stykkene på et smurt stekebrett, eller i en smurt form. Stek fisken i ca 6-8 minutter på 180 grader.
Del plommetomatene og ta ut kjernen. Skjær så i terninger. Grovhakk sjalottløk og finhakk gressløk.
Varm opp smør og tilsett soyasaus, plommetomat, sjalottløk, gressløk og reker.
Hell sausen over fisken og server med kokte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar