lørdag 18. februar 2012

Winters viltgryte

Skal du ha gjester eller vil servere en skikkelig søndagsmiddag? Viltgryte er nydelig og denne oppskriften er enkel. Oppskriften kommer fra mamma. Gryten lager du på den tiden det tar å koke poteter.


500-600 gram kjøtt av finnbiff, elg, reinsdyrskav eller annet vilt
3-4 dl vann
1/2 ts pepper
5-6 enebær
2 dl melk
3 dl fløte
2 ss prim (evt 4-5 skiver brunost)

Bacon
Rosenkål og ønskede grønnsaker

Skjær kjøttet i terninger. Brun kjøttet i en jerngryte, dyp panne eller passende kjele. 
Spe med 3-4 dl vann, kok gjerne opp vannet først- da kan du tilsette alt i sin helhet. Kok kjøttet kraftig uten lokk til vannet er fordampet. 
Knus enebærene og rør de ut i melken. Enebær knuses lett ved å legge kniven vannrett og knuse enebærene under knivbladet. 
Tilsett pepper, enebær/melk og fløte i gryten. La det småsurre til sausen tykner. Rør inn prim. 

Stek bacon og dryss over de ferdigkokte grønnsakene. Ønsker du sjampinjong deles de i fire og stekes sammen med baconet. Server med kokte poteter og rørt tyttebær. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar