onsdag 18. januar 2012

Blomkålsuppe

Mammas blomkålsuppe er veldig god. Det finnes mange muligheter for å gjøre den spennende ved å tilsette andre grønnsaker eller urter. Men nyt den gjerne som en enkel blomkålsuppe som den er☺

1 blomkål
2 grønnsaksbuljong terninger
vann
3 ss mel
ca 4-5 del melk
2 egg
1-2 dl fløte

Skjær blomkålen i biter, ønsket størrelse. Legg bitene i en kjele og hell over vann til det nesten dekker blomkålen. Tilsett terningene og kok til blomkålen er passe sprø/kokt. Ta opp blomkålen og legg på en tallerken slik at du kan lage suppen.
Rist ut litt av melken med melet til jevning. Hell melken i vannet og kok opp, tilsett jevning til den er passe tykk. Pisk sammen egg og fløte. Tilsettes vannet i en tynn stråle mens du rører godt. Legg blomkålen tilbake i gryten.
Server gjerne med hvitløksbrød.

Et tips er å koke brokkoli eller andre grønnsaker ved siden av og tilsette suppen før servering. Enda sunnere♥ og fine farger. Godt er det selvfølgelig også☺

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar