mandag 16. januar 2012

Brun saus

Å lage brun saus er svært enkelt og mye bedre enn fra pose.

2 ss smør
2 ss hvetemel
1/2 l vann og 1 terning kjøttbuljong
eller
1/2 l kraft
Smak til med for eksempel 2-4 skiver brunost og 2-3 ts soyasaus, eller 1 ts ravigottesaus,
evt. brunost og hakket enebær m.m.

Smelt smøret i en kjele, og rør inn hvetemel. Brun smør og mel mens du rører i blandingen. Rør inn vannet og tilsett kjøttbuljongterning.
La det småkoke i noen minutter, slik blir man kvitt melsmaken. Smak til. Tilsett sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge på sausen.

I det daglige bruker jeg som oftest brunost og soyasaus for å få en god smak på sausen. Sausen får også en fin farge så det er sjelden behov for sukkerkulør. Ravigottesaus er noe mer vågalt da det har en mer fremtredende smak, vær litt forsiktig, smak deg frem. Variasjon gjør også at sausen blir litt mer spennende og du kan skape mer variasjon i bruk av brun saus til daglig. Enebær passer godt til vilt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar