søndag 22. januar 2012

Bestevenns svinefilét

Svin indrefilét surret inn i spekeskinke og revet parmesan, servert med fløtegratinerte poteter, stekt sjampinjong, brokkoli og asparges. Kjempe godt☺


3-4 personer:

Svin indrefilét
100 g spekeskinke
15 g parmesan
tannpirkere i tre

6 litt store poteter
1/2 løk
1-2 fedd hvitløk
1/3 l kremfløte
150 gram revet gulost
salt og pepper

Start med å lage fløtegratinerte poteter.
Snitt potetene i tynne skiver, hakk løken og finhakk hvitløken.
Legg lagvis poteter, løk og hvitløk i en kjele. Legg lag på lag til ingrediensene er brukt opp. Mellom hver runde tilsetter du en klype salt og et par klyper pepper. Hell til slutt over kremfløten. Kok opp å la det småkoke i ca 10 min. Vri fort på kjelen av og til for å unngå at det brenner seg i bunnen. Når man koker det i en kjele en liten stund før man setter det inn i ovnen, får man en tykkere saus og potetene blir fortere møre.
Varm opp ovnen til 220 grader.
Hell potetene og sausen over i en ildfast form. Dryss over revet gulost. Stek i ca 40 min. Osten skal få en gyllen farge.

Legg et bredt lag spekeskinke i bunnen av en ildfast form. Brun indrefiléten på alle sider i en stekepanne, slik at filéten får en stekeskorpe. Legg den på sengen av spekeskinke. Brett skinken rundt filéten og fest skinken med trestikker. Settes inn i ovnen ved siden av potetene de siste 20-25 min.

Når filétene og potetene er ferdige, ta de ut for å hvile. Mens det hviler og godgjør seg, koker og steker du de grønnsakene du ønsker å servere ved siden av. Eks kokt brokkoli, stekt asparges med en klype grovsalt og stekt sjampinjong.

Håper det smaker☺

TIPS: Ved god tid brun fileten i stekpanna og langtidsstek indrefileten ved 90 grader i 90 minutter. Da blir den ekstra mør og saftig☺

1 kommentar: