tirsdag 17. januar 2012

Hellstrøms kjøttboller i tomatsaus

Dette er en oppskrift på gode saftige kjøttboller fra "Hellstrøm rydder opp- hjemme". Oppskriften fant jeg her. Det er en stor oppskrift som egner seg best for kjøkkenmaskin. Har du ikke det bør nok oppskriften halveres. Når jeg lager disse steker jeg opp en stor posjon og fryser. Det samme gjør jeg med tomatsausen, jeg fryser de i passe store enheter. Jobben blir ikke så mye større der og da, men det blir virkelig enkelt de dagene man tar det opp fra fryseren igjen. Og det som er så deilig er at de dagene du tar de opp av fryseren og middagen føles som en lek, er det like sunt og hjemmelaget som da du lagde dem. Lite salt, ingen tilsetningsstoffer og du vet akkurat hva som er i dem.

Kjøttboller:
800 gram karbonadedeig
200 gram svinekjøttdeig
1/4 loff uten skorpe
2 1/2 dl H-melk
1/2 finhakket løk
1 ts salt
1/2 ts pepper
litt revet muskatnøtt

Alle ingrediensene blandes godt i en kjøkkenmaskin. Formes og stekes. Den enkleste måten og forme bollene på er å ha en bolle med vann ved siden av, dyppe begge hendene i vann, ta opp en passe mengde kjøttdeig, forme bollene med hendene og legge de i panna.

Tomatsaus:
200 gram svinekjøttdeig
4 løk
1 kg tomater
2-3 ss tomatpuré
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts malt cayennepepper
5 lauvbærblad
vann
tilsett gjerne tørkede tomater for mer smak

Hakk opp løken og stek den sammen med svinekjøttdeigen i en stor panne eller kjele. Del tomatene i fire og tilsett pannen. Ha i resten av ingrediensene. Kok på svak varme i minst 1 time. Ta ut lauvbærbladene. Blandingen mikses i stavmikseren til en fin saus.

Server med pasta, gjerne fersk. Og om du har lyst kan du lage en liten salat ved siden av.

2 kommentarer:

  1. Denne er veldig god! Har laget og lagret i fryseren- lurt til dager hvor ting helst skal gå litt fort :)

    SvarSlett