torsdag 19. januar 2012

Pavlova

Når jeg fikk servert denne kaken for første gang ble jeg DESPERAT etter å få tak i oppskriften. Den var heldigvis ikke langt unna, oppskriften er hentet fra matprat.no.
Dette er kaken som andre kaker må vike for, som alltid blir borte, som folk går amok over, som folk ikke slutter å forsyne seg av før fatet er skrapet, som alle i selskapet prater om. Dette er kaken med stor K. Lag mange, lag flere. Den er nyyydelig!


Marengsbunn:
4 stk eggehviter
1/4 ts salt
250 gram sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Fyll:
1 pose vaniljepulver til å vispe ut i melk,
eller 1 pk ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
5 stk pasjonsfrukt
ca 300 gram friske bær

Ha romtempererte eggehviter i en ren tørr bolle, av glass eller rustfritt stål. Pisk de sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
Vend forsiktig inn siktet maizena og eddik. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca 2,5 cm høy.
Stek kaken på 160 grader i ca en time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.

Fordel vanlijekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med pasjonsfrukt og friske bær. Pasjonsfrukt først da den setter deilig smak på kremen.

Tips: Bruk gjerne andre typer bær og frukt, etter hvilken sesong det er. Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien. La den ligge på et tørt sted, med litt bakepapir rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar