onsdag 18. januar 2012

Hvit saus

Dette er den enkleste oppskriften på hvit saus, med eller uten smør. Med smør smaker bedre, men uten smør er sunnere. Ditt valg☺ Skal du lage hvit saus til fiskeboller får du en bedre saus om du bytter ut litt av melken med kraft fra fiskebolleboksen. Den samme oppskriften brukes til ulike stuinger, kålstuing, gulrotstuing, makaronistuing etc. Lag den da litt tykkere før du tilsetter ferdig kokte grønnsaker. Grønnsakene heller litt underkokt enn overkokt da du legger det over i en kokende saus. Gjelder ikke makaronistuing.

Med smør:
75 g smør
2 ss hvetemel
5-7 dl melk
salt

Smelt smør. Rør inn mel. Spe med litt og litt melk, visp hele tiden slik at du får en jevn saus uten klumper. Smak til med litt salt.

Uten smør:
2 store ss hvetemel
6-7 dl melk
salt

Lag meljevning av 1-2 dl melk og mel. Hell resten av melken i en kjele. Kok opp. Tilsett litt og litt meljevning til ønsket tykkelse. Smak til med salt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar