tirsdag 17. januar 2012

Fersk suppe og kjøtt

En ordentlig søndagsmiddag som tar tid å lage.

Kraftbein
Høyrygg eller bibringe
Salt

Legg kraftbein og høyrygg/bibringe i en stor kjele. Fyll opp med vann til det dekker kjøttet. Salt godt.
Kok opp. Ta av evt skum. Kokes i ca 2 timer.
Ta ut kraftbein og kraft til saus, kraften til sausen siles. Kraften som er igjen i kjelen sammen med kjøttet skal bli suppe.

Kål
Gulrøtter
Sellerirot
Persillerot

Grønnsakene snittes og skjæres opp. Ha grønnsakene oppi til kraften når kjøttet er kokt ferdig og kraftbeinene er fjernet.
Lag gjerne melboller til, det er helt nydelig. Lag røren ferdig før du har grønnsakene i kraften. Da slipper du stresset. Kok suppen i 20-30 min med melboller i eller bare grønnsakene.

Melboller:
75 gram smeltet smør
1 1/2 dl vann
2 egg
salt
hvetemel

Bland alle ingrediensene til en tykk røre eller tynn deig. Bollene lages ved å bruke to spiseskjeer. En til å ta opp røre/deig og en til hjelp for å dra det av skjeen og rett ned i suppen.

Sursøt saus:
75 gram smør
ca 2 ss hvetemel
kraft
ca 1 kork 35% eddik
3 ts sukker

Smelt smør. Rør inn hvetemel. Spe med kraft. Smak til med sukker og eddik.

Server suppen først.
Server kjøtt sammen med kokte poteter og sursøt saus.


2 kommentarer:

  1. Såååå masse deilig du har lagt ut Lisemor! :o)

    Gleder meg til å prøve flere av disse oppskriftene...! Nam!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra:) Tusen takk! Håper det faller i smak♥

      Slett