Enkel oppskrift. Saftige.
Selv bruker jeg alltid karbonadedeig til kjøttkaker, av den enkle årsak at det er sunnere♥ Jeg blander inn melk i steden for vann fordi det smaker bedre.
400-500 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts muskat
1/4 ts ingefær
2 ss potetmel
1 1/2 dl vann eller melk
margarin til steking
vann til trekking
kjøttbuljongterning
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til en jevn farse. Eller rør de sammen i en bolle for hånd.
Kok opp en kjele med buljongvann. Du kan også lage brun saus og la kakene trekke i sausen.
Form farsen til kaker. Stekes til de har fått en fin bruning.
Legg kakene over i kjelen. La det småputre i ca 10 min.
Server med kokte poteter og grønnsaker, tyttebær og brun saus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar