onsdag 18. januar 2012

Mandelbunn med eggekrem

Oppskriften er fra mamma og er den beste eggekremen jeg har smakt☺ Dette er en kake som slår ann hos mange, og er ofte lett å bli kvitt☺


Bunnen:
250 gram malte mandler
250 gram melis
5 eggehviter

Skill eggehvite og plommen, legg plommene i en kjele klar til eggekremen. Pisk eggehvitene stive. Vell inn siktet melis og malte mandler med en slikkepott. Kle bunnen i en springform med bakepapir og smør deigen utover til en jevn bunn.
Stekes på 170 grader i ca 45minutter.

Eggekrem:
5 eggeplommer
125 gram sukker
1 dl fløte
150 gram meierismør eller melange

Eggeplommene, sukkeret og fløten kokes opp under svak varme og omrøring. Avkjøles til lunken- litt over kroppstemperatur.
Rør smøret bløtt i mikseren. Bland smøret ut i eggeblandingen, bruk gjerne mikseren.
Smøres oppå bunnen og settes kaldt.

Pynt gjerne med mandelflak eller mokkabønner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar