Bunnen:
250 gram malte mandler
250 gram melis
5 eggehviter
Skill eggehvite og plommen, legg plommene i en kjele klar til eggekremen. Pisk eggehvitene stive. Vell inn siktet melis og malte mandler med en slikkepott. Kle bunnen i en springform med bakepapir og smør deigen utover til en jevn bunn.
Stekes på 170 grader i ca 45minutter.
Eggekrem:
5 eggeplommer
125 gram sukker
1 dl fløte
150 gram meierismør eller melange
Eggeplommene, sukkeret og fløten kokes opp under svak varme og omrøring. Avkjøles til lunken- litt over kroppstemperatur.
Rør smøret bløtt i mikseren. Bland smøret ut i eggeblandingen, bruk gjerne mikseren.
Smøres oppå bunnen og settes kaldt.
Pynt gjerne med mandelflak eller mokkabønner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar